Ghid de studiu

Tipul cursului : Curs de pregatire profesionala, nivel 3.

Se adreseaza candidatilor care au absolvit cel putin liceul si au diploma de bacalaureat . Ofera cunostintele necesare desfasurarii unei activitati frumoase in cadrul unui cabinet de consiliere a omului sanatos sau bolnav in privinta nutritiei corecte.

Perioada de desfasurare :

CURS : 7 module, in week-end, la interval de 3 saptamani.

 

Cursurile au loc:           –    in clasa

         la puncte de lucru : gradinite cu orar prelungit, spitale,

                                      –    cantine ale centrelor de copii sau batrani

Obiectivele cursului :

invatarea notiunilor fundamentale ale alimentatiei sanatoase

principii de dietoterapie

Obiectivele lucrarilor practice :

deprinderea abilitatilor practice in determinarea indicilor antropomorfici, studiul starii de nutritie, ancheta alimentara, calcularea necesarului energetic, compunerea dietei, modele de dieta

Examen  : scris( test grila)  si practic ( prezentarea unei lucrari pe o tema aleasa).

Lector : dr Etelka Anebtawi 

 

CURS TEHNICIAN NUTRITIONIST

( Cod COR: 5122.3.2, Calificare nivel 3, Domeniul : Sanatate, igiena, servicii sociale)

DESCRIEREA OCUPATIEI – 

Nutritionistul este expertul care rezolva diferitele probleme cu privire la o nutritie sanatoasa. Acesta lucreaza în general în servicii de sanatate publica, unde colaboreaza cu medici specialisti pentru asigurarea unei nutritii echilibrate si curative în conformitate cu ultimele descoperiri medicale în acest domeniu.

Munca este extrem de apropiata de cea a dieteticianului, iar cele doua roluri se pot suprapune foarte usor. Diferenta fundamentala dintre nutritionist si dietetician este aceea ca nutritionistul se ocupa în special de oameni si grupuri de oameni sanatosi pentru a preveni bolile, în timp ce dieteticianul îsi focalizeaza munca pe activitati curative pentru indivizii care sufera deja de probleme legate la dieta, sau care pot fi ajutati prin recomandarea unei anumite diete.

COMPETENTE

  • Tehnologia informaţiei şi comunicaţiei aplicată
  • Principiile alimentare şi valoarea nutritivă
  • Metode de gastrotehnie
  • Alimentaţia copiilor şi adolescenţilor
  • Alimentaţia sportivilor
  • Alimentaţia femeii gravide
  • Alimentaţia bătrânilor
  • Alimentaţia raţională în colectivităţi
  • Alimentaţia în diferite boli
  • Întocmirea meniurilor
  • Rolul suplimentelor nutritive in alimentatia omului modern
  • Anatomie, fiziologie  si patologie

2 thoughts on “Ghid de studiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s